dinsdag, 10. maart 2015 - 10:24 Update: 10-03-2015 16:39

Politie ontvangt anonieme brief over Bredase vondeling

Nieuwe beelden en mogelijk brief van moeder in zaak Bredase vondeling
Foto: Politie
Breda

In Opsporing Verzocht worden dinsdagavond 10 maart 2015 nieuwe beelden getoond uit het onderzoek naar het vondelingetje.

Het is nog steeds niet duidelijk of het om een man gaat of een vrouw. Politie en justitie roepen opnieuw de hulp van de kijkers in.

Het blanke meisje met donkerblonde haartjes werd maandagochtend 2 maart 2015 rond 09.00 uur gevonden op de openbare weg van de Christiaan Huygensstraat. Het pasgeboren kindje lag in een tas en was gewikkeld in een dekentje. Naar verwachting is ze op vrijdag 27 februari 2015 ter wereld gekomen.

Man of vrouw

Het onderzoeksteam beschikt over nieuwe beelden van de degene die de baby achterliet. Het blijft onduidelijk of het om een man gaat of een vrouw. Wel is duidelijk dat de onbekende persoon komende vanaf het Edisonplein naar de Christiaan Huygensstraat liep en daar de tas met de vondeling neerzette. De persoon draaide zich daarna om, liep terug en vervolgde zijn/haar weg via de Keplerstraat.

Brief

Er is afgelopen week bij de politie een anonieme brief binnengekomen van een vrouw die schrijft de moeder te zijn van het pasgeboren meisje. Over de inhoud van de brief kan de politie vanuit onderzoeksbelang op dit moment geen nadere informatie vrijgeven. De politie verzoekt de schrijfster van de brief om opnieuw contact op te nemen.

Tips:

Wellicht zijn er mensen die de persoon op de bewakingsbeelden herkennen. Ook komen komt het onderzoeksteam graag in contact met mensen die een vrouw of meisje kennen dat zwanger was, misschien problemen had, en nu niet meer in verwachting is, en zonder verklaring geen kindje meer heeft.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):