woensdag, 21. januari 2015 - 10:41 Update: 22-01-2015 14:08

Politie op zoek naar 2 mannen die pinnen met bankpas vermoorde Rotterdammer

Politie op zoek naar duo dat pinde met bankpas vermoorde Rotterdammer
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Op vrijdagavond 12 december 2014 werd in een woning aan de Bredenoord in IJsselmonde het levenloze lichaam gevonden van de 56-jarige Jan Buizer. Inmiddels staat vast dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Een team van 20 rechercheurs werkt aan de oplossing van dit misdrijf. Uit onderzoek is gebleken dat an op woensdag 10 december, in café Dutch Inn aan de Catullusweg, voor het laatst in leven is gezien. Hij vertelt nog aan anderen dat hij ’s avonds thuis bezoek verwacht van twee vrouwen.

Uit de woning is onder andere een bankpas ontvreemd. Het slachtoffer was niet onbemiddeld, er is in totaal ook een groot bedrag van hem opgenomen. Daar zijn beelden van en de politie is nog opzoek naar hen. Het gaat om een man en een vrouw. De vrouw pint bij een ABN-AMRO geldautomaat aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam-West. Waarschijnlijk is ze rond de 20 jaar.

De volgende pinner is een man, hij pint bij de Zwaluwlaan in Schiedam. Hij heeft een vrij grote neus, donker haar en een ringbaard. De politie komt graag in contact met de twee vrouwen die woensdagavond een afspraak hadden met Jan Buizer. Zij kunnen mogelijk meer over het misdrijf vertellen. Verder vraagt de politie mensen die meer weten over het misdrijf of de pinners contact op te nemen met het rechercheteam.

Provincie:
Tag(s):