zondag, 25. januari 2015 - 18:20 Update: 26-01-2015 9:56

Politie schiet bij Groninger Museum op gewapende man

Politie schiet met messen zwaaiende man dood
Foto: Bert van den Berg
Groningen

De politie heeft zondag aan het einde van de middag in het centrum van Groningen op een gewapende man geschoten.

Hij liep vanaf het Groninger Museum richting het Zuiderdiep en had messen in zijn handen. Verontruste omstanders alarmeerden de politie.

Agenten troffen de man op het Zuiderdiep. Zij waarschuwden de man dat hij zijn messen moest laten vallen. Hij gaf hieraan geen gehoor en rende weg richting de Ubbo Emmiussingel. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot. Een omstander probeerde de man nog tegen te houden, waarna hij uithaalde met het mes. Daarop schoten de agenten gericht op de man. Het lijkt erop dat de man zichzelf nog verwond heeft waarna hij in het kanaal langs de Ubbo Emmiussingel sprong. De twee agenten hadden inmiddels versterking gekregen. Een agent sprong de man achterna en haalde hem uit het water. Hulpverlening mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke. Sectie op het lichaam van de man moet helderheid geven over de doodsoorzaak.

Onderzoek
De identiteit van de man is nog niet bekend. Daar wordt nu nader onderzoek naar verricht. Ook vindt forensisch onderzoek plaats en doen agenten buurtonderzoek om te vragen of mensen iets gehoord of gezien hebben. Omdat agenten hun dienstwapen hebben gebruikt, neemt de rijksrecherche het onderzoek over.

Getuigen
Verschillende getuigen zijn gehoord. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden. Indien mensen nog geen contact hebben gehad met de politie en toch iets gehoord of gezien hebben, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie: