vrijdag, 15. mei 2015 - 8:07 Update: 15-05-2015 13:33

Politie schiet man met mes in been

Verwarde man door politie neergeschoten na steken agent
Foto: MV
Den Haag

Politieagenten hielden vrijdag 15 mei om 04.40 uur op het Kwikstaartpad een 19-jarige Delftenaar aan nadat hij meerdere keren op een agent wilde insteken. De Delftenaar werd door agenten in zijn been geschoten waarna hij kon worden aangehouden.

Agenten kregen een melding dat een verwarde man in een woning ruzie had en dat hij in het bezit van een mes zou zijn. Politieagenten die een onderzoek instelden, troffen op straat een man onder het bloed aan. De man was in het bezit van een mes. Tijdens de aanhouding ontstond een worsteling waarbij de verdachte en een politieagent op de grond vielen. De Delftenaar probeerde daarbij de agent meerdere malen te steken.

Aanhouding

Agenten voelden zich genoodzaakt om de verdachte neer te schieten. Het slachtoffer werd twee keer in zijn onderlichaam geschoten. Nadat de verdachte onder controle was gebracht, werd hij vervoerd naar een ziekenhuis waar hij inmiddels is geopereerd. De politieman hield een oppervlakkige wond aan het incident over.

Onderzoek Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk in soortgelijke incidenten start de Rijksrecherche een onderzoek naar het incident. De betreffende agent is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Na controle kon hij het ziekenhuis verlaten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):