zondag, 3. mei 2015 - 18:56 Update: 04-05-2015 10:28

Politie schiet op auto die op agenten inrijdt

Auto door politie beschoten na inrijden op agenten
Foto: Archief EHF
Maastricht

De politie heeft zondagmiddag in Maastricht op een auto geschoten nadat deze op twee agenten was ingereden. Dit meldt de politie zondagmiddag.

De auto, met daarin twee mannen reed zondagmiddag op de hoek Javastraat / Tongerseweg in op de twee agenten. De politie heeft op de auto geschoten toen deze probeerde weg te rijden. De twee inzittenden konden een half uur later worden aangehouden.

De twee agenten wilden de bestuurder van de auto controleren rond 16.00 uur. Deze probeerde te vluchten en reed daarbij in op de agenten die daarna allebei een schot hebben gelost op de auto om te voorkomen dat de verdachten konden ontkomen.

Geen gewonden

In de wijk Campagne werd op de Champs Elyseeweg de auto van het tweetal teruggevonden. Een zoekactie van de politie, die ook een Burgernetbericht had verspreid, leidde tot de aanhouding van de twee mannen aan de achterkant van een woning aan de D'Artagnanlaan. De politieagenten en de twee verdachten zijn bij het incident niet gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht.

Provincie:
Blik op 112: