zaterdag, 4. april 2015 - 12:19 Update: 05-04-2015 10:24

Politie start klopjacht op viertal na mishandelen conducteur

Conducteur mishandeld in trein, politie zoekt vier jongens
Foto: Archief EHF
Abcoude

Zaterdagochtend rond 05.45 uur kreeg de politie de melding dat een conducteur werd belaagd in de trein van Utrecht naar Amsterdam ter hoogte van station Abcoude.

Klappen en schoppen

Vier, nog onbekende, jongens zouden klappen hebben uitgedeeld aan de NS-medewerker. Buiten de trein, op het perron, ontstond een worsteling en werd conducteur tegen de grond gewerkt en kreeg meerdere malen klappen en schoppen. Een passagier sprong tussenbeide om de conducteur te ontzetten, ook hij kreeg klappen.

Vervolgens hebben de jongens de trein verlaten en zijn via het spoor in de richting van Amsterdam weggerend. De politie heeft hierop tientallen eenheden ingezet om de jongens op te sporen en aan te houden. Vanuit Amsterdam en de Landelijke Eenheid is ondersteuning verleend. De politiehelikopter is ingezet en met een politiehond is zowel langs het spoor als in het groengebied uitgebreid gezocht. Het natuurgebied tussen Abcoude en Amsterdam Zuidoost is hierbij uitgekamd.

De vier verdachten zijn nog niet aangetroffen. De politie bekijkt op dit moment of er camerabeelden zijn waarop het viertal te zien is. Daarnaast is er gesproken met getuigen. De politie vraagt getuigen die de mishandeling of de op de vlucht geslagen jongens hebben gezien zich te melden. 

Provincie:
Blik op 112: