woensdag, 4. maart 2015 - 14:12 Update: 04-03-2015 19:08

Politie steeds sneller ter plaatse bij noodhulpverzoeken

Politie sneller ter plaatse bij noodhulp
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politie slaagt er steeds vaker in om sneller ter plaatse te komen bij noodhulpmeldingen. Dit meldt de politie woensdag.

‘In 2014 waren we in ruim 86 procent binnen 15 minuten na de melding ter plaatse. Deze gemiddelde reactietijd was nooit eerder zo goed’, aldus de politie.

Hiermee haalde de politie het streven ruimschoots om in 85 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. Het gaat om een landelijk gemiddelde. Landelijke gebieden en drukke stadscentra kampen soms met langere reactietijden.

De politie heeft in 2012 bij het bepalen van de doelstellingen van het nieuwe nationale korps de lat voor 2015 nog hoger gelegd. Zij streeft ernaar om in gemiddeld 90 procent van de noodhulpmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. De eerste cijfers laten zien dat deze doelstelling voorlopig nog te ambitieus is. 

Er zal zorgvuldig bekeken worden op welke manier de reactietijden nog verder verbeterd kunnen worden. De politie verwachte met name winst te behalen met het aanscherpen van meldkamerprocedures. Met name de eenheden Oost-Nederland en Oost-Brabant hebben hiermee de laatste jaren al een sterke daling van de reactietijden weten te bewerkstelligen.

Provincie:
Blik op 112: