vrijdag, 13. februari 2015 - 17:11 Update: 13-02-2015 17:21

Politie stuit op krokodillen en slangen in woningen Heerlen

Politie stuit op krokodillen en slangen in woningen Heerlen
Foto: Gemeente
Heerlen

Medewerkers van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie in Limburg hebben vrijdag in Heerlen bij controles krokodillen en slangen aangetroffen. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'In een pand werden een meterlange bultkrokodil en vier slangen aangetroffen die onverzorgd waren. Daarnaast was de huisvesting niet in orde', aldus de politie. De eigenaar heeft vrijwillig afstand gedaan van de dieren. De dieren worden medisch gecontroleerd en overgebracht naar een opvangcentrum elders.

Andere woning

In de kelder van een woning in dezelfde gemeente troffen de dierenpolitie en inspecteurs van de LID twee Mississippi-krokodillen aan elk van ongeveer drie meter lang. Ook hier bleek de huisvesting niet volledig aan de wettelijke eisen te voldoen. 

Door het LID is een bestuurlijke maatregel opgelegd aan de eigenaar om binnen een bepaalde termijn de huisvesting aan te passen, in afwachting mogen de dieren blijven zitten. Voldoet de huisvesting binnen de aangegeven termijn niet aan de voorwaarden, worden de dieren alsnog opgehaald. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):