donderdag, 26. februari 2015 - 20:06 Update: 26-02-2015 22:55

Politie verricht 22 aanhoudingen in aanloop naar voetbalwedstrijd

Feyenoord-Roma: Politie verricht 18 aanhoudingen en houdt 2 bussen tegen
Foto: Bon
Rotterdam

In de aanloop naar de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord-AS Roma heeft de politie in Rotterdam 22 personen gearresteerd. Het betreft 5 Italianen en 17 Nederlanders.

Onduidelijk is of de 17 Nederlanders allemaal Feyenoord fans zijn. Dit heeft de politie donderdag op Twitter laten weten. Politie Rotterdam eo #fey-asroma: 22 aanhoudingen. 5 Italianen, 17 NL. Veelal ivm vechtpart., geen ID-bewijs, niet luisteren naar politie, aantreffen messen (2x) De aanhoudingen hadden plaats op verschillende plekken in het centrum.

Verder heeft de politie donderdag twee bus met 83 Roma-supporters, die onderweg waren naar Amsterdam, op de snelweg tegengehouden. De marechaussee had de politie een seintje gegeven dat op Schiphol een vliegtuig was geland met de harde kern van supporters van AS Roma. Onder politiebegeleiding zijn de bussen doorgereden naar een politiebureau in Rotterdam.

Daar blijven de supporters tot vlak voor de wedstrijd. Dit omdat de politie de veiligheid van de fans en van de mensen om hen heen niet kan garanderen. Ze hebben zich niet misdragen en mogen wel gewoon de wedstrijd bijwonen.

 

Categorie:
Tag(s):