maandag, 23. februari 2015 - 9:05 Update: 23-02-2015 15:19

Politie verricht in België 2 arrestaties na beschoten te zijn met kalasjnikovs

Criminelen schieten met kalasjnikovs bij achtervolging van Breda tot Turnhout
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

Daders van een plofkraak in Breda hebben op hun vlucht Belgische politieagenten op de ringweg van Antwerpen met kalasjnikovs onder vuur genomen. Dit meldt de politie maandag.

De criminelen bliezen met explosieven de pinautomaat van een ING-kantoor in Breda uit de muur en sloegen daarna op de vlucht. Met een donkerkleurige Audi A6 vluchtten de daders richting België met de Nederlandse politie in achtervolging.

Over de grens kregen ze hulp van Belgische agenten. Op de ring van Antwerpen ter hoogte van het Sportpaleis zou het tot een vuurgevecht zijn gekomen, waarbij de criminelen schoten met kalasjnikovs, zo meldde Belgische media. Er vielen geen gewonden.

De daders wisten het vlucht voort te zetten via de E34 weg in de richting van Turnhout waar ze ter hoogte van de afrit Oud-Turnhout over een spijkermat reden en uiteindelijk crashten. De daders namen daarop opnieuw toegesnelde agenten onder vuur. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De criminelen vluchtten waarschijnlijk het naastgelegen bos in. De politie startte een grote zoekactie met behulp van politiehonden en een politiehelikopter. Inmiddels werden twee personen gearresteerd waarvan vermoed wordt dat zij inzittenden waren van het voertuig. Het onderzoek zal hierover zekerheid moeten verschaffen.

Provincie:
Blik op 112: