donderdag, 7. mei 2015 - 13:26

Politie waarschuwt voor inbraken in agrarische bedrijven

Politie waarschuwt voor inbraken in agrarische bedrijven
Foto: Archief EHF

De politie waarschuwt vooral akkerbouwers in de gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal, Bellingwedde en Oldambt voor inbraken in agrarische bedrijven. Bij inbraken die de afgelopen twee weken hebben plaatsgevonden, hadden inbrekers het vooral gemunt op landbouw bestrijdingsmiddelen en elektronisch apparatuur uit tractoren. De politie heeft zeker zes bedrijfsinbraken geregistreerd in Stadskanaal, Vlagtwedde en Sellingen.

Manier van diefstal

Uit onderzoek van de politie bleek dat inbraken vooral in de nachtelijke uren bij boeren bedrijven plaatsvinden. Inbrekers lopen via het erf het terrein op. Daarna werden de afgesloten loodsen, schuren en opslagplaatsen van bestrijdingsmiddelen opengebroken. De opslagplaatsen werden doorzocht op zoek naar bestrijdingsmiddelen. De dader(s) moeten volgens de politie kennis hebben van deze middelen. Daarnaast werden bij drie inbraken aan de Jipsingboertangerweg in Sellingen ook elektronisch apparatuur weggenomen. Dader(s) klommen hiervoor in tractoren en namen o.a. zaaicomputers, bedieningspanelen en touchsscreens mee. De schade bedraagt vele tienduizenden euro’s.

Inspanningen van politie

Naar aanleiding van de inbraken houdt de politie extra toezicht en is de politie actief op zoek naar eventuele verdachten. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Provincie:
Blik op 112: