maandag, 26. januari 2015 - 12:14 Update: 26-01-2015 19:12

Politie ziet mogelijk verband tussen liquidatie Steenbergen en moord op Rob Zweekhorst Berkel en Rodenrijs

Foto van politie onderzoek schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam/Steenbergen

Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond opnieuw aandacht aan de moord op de 44-jarige Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2014.

Inmiddels heeft het onderzoek meer informatie opgeleverd over de achtergronden van de dodelijke schietpartij. Zoals vorig jaar al duidelijk werd, is Rob Zweekhorst slachtoffer van een persoonsverwisseling.

Sinds 1 januari 2014 wordt onderzoek gedaan naar de moord op de man uit Berkel. Nadat duidelijk werd dat er sprake was van een persoonsverwisseling heeft het onderzoek veel nieuwe informatie opgeleverd. Zo is er inmiddels meer informatie over de mogelijke achtergrond en er is mogelijk een verband met een dodelijke schietpartij in het Brabantse Steenbergen. Deze schietpartij vond plaats in april 2014.

In Opsporing Verzocht vraagt de politie opnieuw de hulp van het publiek bij het oplossen van onder andere deze misdrijven. Er zullen uitgebreide reconstructies van beide incidenten getoond worden. Het publiek wordt onder andere gevraagd of bepaalde voertuigen gezien of opgevallen zijn.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1 te zien. De herhaling is woensdag om 11.40 uur op NPO 2. Na de uitzending staan bovendien alle foto's, teksten, bewakingsbeelden en de uitgezonden items op www.opsporingverzocht.nl.