donderdag, 7. mei 2015 - 13:55

Politieacties tijdens uitgaansavond

Politieacties tijdens uitgaansavond
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen

Eind deze week komen ook politiemedewerkers van de zogenoemde openbare orde-teams in actie voor een goede CAO Politie. Agenten in de steden Groningen, Almere, Arnhem en Eindhoven leggen in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei twee uur lang het werk neer.

Dit betekent dat er van 22.30 tot 00.30 uur in uitgaansgebieden niet te voet wordt gesurveilleerd. In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei nemen collega’s in Breda het stokje over. 

Ook de parketpolitie - politiemedewerkers die zorgen voor de veiligheid in de Nederlandse gerechtsgebouwen - voert opnieuw actie. Ditmaal legt men in de rechtbank Den Bosch het werk neer op vrijdag 8 mei tussen 13.00 en 15.00 uur. In die uren vindt geen arrestantentransport van en naar de zittingszaal en de rechtbank plaats. Datzelfde gebeurt op maandag 11 mei in de rechtbanken Almere en Arnhem. Dit kan leiden tot vertragingen in de geplande rechtszittingen.

Sirene-actie

Daarnaast protesteren politiemedewerkers deze vrijdag door het hele land voor de achtste week op rij tegen het uitblijven van een behoorlijk CAO-bod. Op het Stadhuisplein in Eindhoven wordt een zo groot mogelijke sireneactie gehouden, waarbij verschillende disciplines - waaronder ook mobiele eenheid, (forensische) opsporing en ondersteunende diensten - zich aansluiten. De politiebonden roepen politiemedewerkers uit nabijgelegen eenheden op om naar Eindhoven te komen om zo een oorverdovend signaal af te geven.

Provincie:
Blik op 112: