donderdag, 23. april 2015 - 11:35 Update: 23-04-2015 14:32

Politieman zwaar gewond door messteken in Ede

Ede

Op woensdagavond raakte een politieman zwaar gewond bij een aanhouding van een Belgische man. De man werd gezocht vanwege een zware mishandeling in Belgie.

De Belg had een aantal dagen geleden een vrouw zwaar mishandeld en werd gezocht door de Belgische politie. Bij een eerder poging de man aan te houden, reed de man in op de agenten en vluchtte. Hierbij had de man ook mogelijk een vuurwapen laten zien. Omdat het vermoeden bestond dat de man naar Nederland was gevlucht, werd via Fast (Fugitive Active Search Team) contact gelegd met Fast Nederland. Informatie werd uitgewisseld en een onderzoek gestart.

zwaar gewond

Dit onderzoek had succes en op woensdagavond werd de man vermoedelijk gesignaleerd in een hotel aan de Arnhemseweg in Ede. De man bleek hier inderdaad aanwezig te zijn. Bij het zien van de agenten van het arrestatieteam pakte de man een mes en wist een agent met dit mes meerdere keren te steken. De agent raakte hierbij zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij direct geopereerd is en zijn toestand is stabiel.

De Belg is ingesloten voor verhoor.

Provincie:
Blik op 112: