vrijdag, 16. januari 2015 - 22:29 Update: 16-01-2015 22:47

Populariteit Facebookpagina #Nietmijnislam blijft toenemen

Populariteit Facebookpagina #Nietmijnislam blijft toenemen
Foto: Facebook
Rijswijk

De initiatiefnemers van Facebookpagina #Nietmijnislam krijgt steeds meer steunbetuigingen. De pagina was vrijdagavond al meer dan 25.000 keer geliked.

Aan het begin  van de week stond de teller nog op 14.000. Dit schrijven verschillende media vrijdag. Vorige week woensdag, op de dag van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs, werd de Facebookpagina geopend. De facebookpagina werd in het leven geroepen door Nederlandse moslims, die duidelijk willen aangeven dat zij niet achter de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo staan.

De beheerders van de facebookpagina hebben genoeg van extremisten 'die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven zoals zij', zo schrijven zij.

De oprichters willen niet geassocieerd worden met extremistische, gewelddadige moslims. Tegenover  de media laten zij weten:'We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Tegen hen roepen wij: 'Dit is niet mijn islam'.'

Categorie: