woensdag, 25. februari 2015 - 15:22 Update: 25-02-2015 15:32

PostNL vervangt ooievaar voor babyspullen op nieuwe geboortezegel

PostNL vervangt ooievaar voor babyspullen op nieuwe geboortezegel
Foto: PostNL
Amsterdam

PostNL heeft woensdag de nieuwe Geboortepostzegel tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam onthuld. Zanger en musicalster Jim Bakkum, die voor de tweede keer vader wordt, onthulde de nieuwe postzegel.

Na 18 jaar is de huidige geboortepostzegel – de welbekende ‘ooievaar’ – vervangen door een kleurrijk en vrolijk ontwerp met herkenbare babyvoorwerpen van Marenthe Otten.

Ontwerp met kracht en uitstraling 

PostNL komt eens in de zoveel tijd met een nieuw ontwerp voor de gelegenheidspostzegels, zoals de Liefdespostzegel en de Geboortepostzegel. Deze postzegels geven hierdoor altijd de huidige tijdgeest weer. De nieuwe Geboortezegel is een collage van illustraties van voorwerpen en symbolen die mensen doorgaans met geboorte en baby’s associëren: een kinderwagen, een hobbelpaard, een rammelaar, een zuigfles, bloemetjes en hartjes. 

Tijdens het ontwerpen hield Marenthe Otten veel rekening met de aanstaande ouders, maar ook de ontvangers van de geboortekaartjes zijn niet vergeten. “Nog meer dan bij andere postzegels is de uitdaging dat het ontwerp past bij de bijzondere gebeurtenis. “Er kan een jongetje, een meisje of een meerling geboren worden. Het ontwerp moet dus een neutraal karakter hebben, maar wel met kracht en uitstraling.”, aldus Marenthe Otten. 

Provincie:
Tag(s):