zondag, 1. februari 2015 - 18:50

Primeur voor Ajax en Eredivisie blijft uit, Vitesse koploper

Primeur voor Ajax en Eredivisie blijft uit, Vitesse koploper
Foto: Archief EHF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd van de Eredivisie. Een tweede plek, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League, lijkt na vier titels op rij het hoogst haalbare voor de ploeg van Frank de Boer. Daarmee loopt de Eredivisie een primeur mis.

Frank de Boer verloor in zijn carrière als trainer, voorafgaand aan de zondagmiddagwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem, het vaakst van Real Madrid en Vitesse, beide waren hem vier keer de baas. Na vanmiddag (1-0, Uros Djurdjevic) is de ploeg van trainer Peter Bosz de Spaanse grootmacht voorbij. Door die nederlaag lijkt de Eredivisie vroegtijdig beslist. Met nog veertien competitiewedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van koploper PSV liefst negen punten. Daarnaast beschikken de Eindhovenaren over een beter doelsaldo (53-16) dan de Amsterdammers (45-18), waardoor er minimaal tien punten goedgemaakt moeten worden. 

Bij de bookmakers is daar vast een leuk bedrag mee te verdienen, maar normaal gesproken betekent de nederlaag tegen Vitesse het einde van de titelstrijd. De Eredivisie loopt daardoor een primeur mis. Want nog nooit eerder in het Nederlandse betaalde voetbal was één ploeg vijf maal op rij kampioen geworden. PSV was vier maal de beste van 2004/2005 tot en met 2007/2008, maar na de titels van AZ en FC Twente, domineerde het Ajax van trainer Frank de Boer vier jaar lang de Eredivisie. 

Feyenoord ruikt bloed

Het verschil tussen de aartsrivalen Ajax en Feyenoord is nu vijf punten. Wie wordt de best of de rest? De inzet: de CL-miljoenen. De komende drie wedstrijden zal Ajax alle zeilen moeten bijzetten om geen verdere averij op te lopen. Ajax speelt midweeks thuis tegen AZ, gaat vervolgens op bezoek bij Go Ahead Eagles en krijgt daarna FC Twente op bezoek. Feyenoord gaat op bezoek bij SC Heerenveen, en speelt vervolgens thuis tegen SC Cambuur en het uitduel in Almelo tegen Heracles. 

Categorie:
Tag(s):