woensdag, 6. mei 2015 - 14:52 Update: 08-05-2015 15:45

PrivaZorg onder verscherpt toezicht gesteld door IGZ

IGZ stelt PrivaZorg onder verscherpt toezicht
Foto: Archief EHF
Amersfoort

PrivaZorg AWBZ B.V. is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht gesteld. Dit heeft IGZ bekendgemaakt.

‘Het verscherpt toezicht is gericht op drie steunpunten: PrivaZorg Eemland B.V. in Amersfoort, PrivaZorg Rivierenland e.o. in Maurik en PrivaZorg Utrecht e.o. in Houten. Er zijn volgens de inspectie bij die steunpunten structurele tekortkomingen in de zorg en verbeteringen gaan te langzaam’, aldus IGZ.

PrivaZorg AWBZ B.V. is een landelijke thuiszorgorganisatie die de zorg voor cliënten regelt vanuit een netwerk van regionale steunpunten. Tijdens verschillende inspectiebezoeken bleek dat er aanhoudende problemen waren met de kwaliteit en veiligheid van zorg in drie steunpunten. 

De inspectie droeg de directie op maatregelen te nemen. Tijdens inspectiebezoeken in januari bleek dat er onvoldoende verbeteringen waren. De beschikbaarheid en inzet van deskundig en bekwaam personeel was nog niet goed geregeld. De dossiervoering was niet op orde en er waren tekortkomingen op het gebied van medicatieveiligheid.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):