donderdag, 26. februari 2015 - 23:34 Update: 27-02-2015 9:49

Purmerendse oehoe, die iedereen doodsbang maakt, is inmiddels wereldnieuws

Purmerendse oehoe, die iedereen doodsbang maakt, is inmiddels wereldnieuws
Foto: Archief FBF
Purmerend

De oehoe die in Purmerend mensen aanvalt en hen de stuipen op het lijf jaagt, is inmiddels over hele wereld bekend.

De aanvallen werden door de Engelse pers (BBC en The Gaurdian) verslagen en in Amerika besteedde de Washington Post aandacht aan de uil. Zelfs in Japan en Griekenland haalde het dier het nieuws. Dit schrijft het Noord-Hollands Dagblad donderdag.

Volgens de Telegraaf heeft de uil al veel meer slachtoffers gemaakt dan gedacht. Alleen al in de laatste twee weken zou de oehoe meer dan 20 keer luchtaanvallen hebben uitgevoerd. Van zorginstelling Prinsenstichting in Purmerend zijn inmiddels zeker 15 begeleiders en verstandelijk gehandicapten aangevallen. Cliënten zijn doodsbang en durven de straat niet meer op.

Iedereen die wordt aangevallen door de uil, raakt tot bloedens toe gewond. Een aantal cliënten moest al langs de eerste hulp voor een tetanusprik, zo schrijft de krant. Cliënten en medewerkers van de instelling hebben  van de Rabobank in Purmerend paraplu's gekregen om hen wat meer zelfvertrouwen te geven tijdens de dagelijkse wandeling. De gemeente neemt stappen om de agressieve oehoe te vangen.

Filmpje over de oehoe

 

Provincie: