vrijdag, 16. januari 2015 - 19:18 Update: 17-01-2015 11:14

PvdA: Minister Kamp moet onderzoeken of gaskraan verder dichtgedraaid kan worden

PvdA wil  gaskraan verder dichtdraaien
Foto: Archief EHF
Groningen

De PvdA wil dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat onderzoeken of de gaskraan in Groningen toch verder dichtgedraaid kan worden.

Als vaststaat dat de aardbevingen verminderen door een lagere productie wil de Tweede Kamerfractie van de PvdA de mogelijkheid openhouden om de gaskraan verder dicht te draaien. PvdA-Kamerlid Jan Vos heeft dat na een bezoek van Kamerleden aan Groningen bekendgemaakt. Vos vindt dat de gaskraan verder dicht moet als als dat nodig is om de veiligheid te waarborgen. Dit schrijven verschillende media vrijdag.

Vos gaat minister Kamp vragen om plannen uit te werken die duidelijk moeten maken welke effecten het verder dichtdraaien van de kraan heeft. Volgens het PvdA-Kamerlid is veiligheid inmiddels een politieke discussie geworden.

Vos was samen met een groep Kamerleden op bezoek bij bewoners in het aardbevingsgebied in Groningen om zich te laten informeren over de schade die de aardbevingen veroorzaken. De Kamerleden bezochten inwoners van Winsum, Usquert en Rottum.

Provincie:
Tag(s):