maandag, 9. maart 2015 - 10:22 Update: 09-03-2015 14:31

Racistische reacties op Oranje-selfie beboet met 360,- euro

KNVB niet blij met selfie vanLeroy Fer
Foto: Leroy Fer. © Twitter
Amsterdam

Oranje-international Leroy Fer is tevreden over de actie die het OM in Amsterdam heeft ondernomen naar aanleiding van de negatieve reacties op zijn 'voetbalselfie' van november vorig jaar. Het OM heeft drie verdachten een transactie van 360 euro aangeboden in verband met hun op Facebook geplaatste reactie op de ‘voetbalselfie’.

Na onderzoek van de Amsterdamse politie zijn drie personen die discriminerende reacties bij de selfie hadden geplaatst op Facebook door lokale politie-eenheden verhoord. De officieren van justitie van de betreffende parketten hebben de drie verdachten inmiddels een boete opgelegd.

Fer

Fer: "Ik ben blij met de actie van het OM. Het is een overduidelijk signaal aan iedereen dat dit soort kwetsende zaken gewoon niet kán. Niet binnen en ook niet buiten de lijnen."

Persie

Oranje-aanvoerder Robin van Persie, gesteund door de KNVB, deed na de kwetsende reacties op social media een oproep om de daders aan te pakken. Van Persie: "Ik ben verheugd dat dit is opgepakt en dat deze personen hier niet zomaar mee wegkomen. Zoals ik na onze laatste wedstrijd tegen Letland ook al aangaf, wij vertegenwoordigen allemaal het Nederlands elftal en daarin maakt kleur niets uit. Bij ons niet en in het 'gewone' leven mag dat ook niet zo zijn."

Categorie:
Provincie: