dinsdag, 24. maart 2015 - 16:46 Update: 26-03-2015 12:08

Rampplek Germanwings lastig te bereiken. Nederlandse vrouw (20) zat in het toestel

vliegramp
Foto: Bild
Marseille

De vliegramp met het passagierstoestel van Germanwings lijkt voor de nabestaanden een nog grotere ramp te worden dan deze al is. Dit omdat het gebied waar het toestel is neergekomen zeer lastig te bereiken is voor de hulpdiensten.

In de middag wist een reddingshelikopter te landen op de plek waar het toestel is neergestort. Volgens de Franse premier Valls waren er geen overlevenden meer. Van het vliegtuig is weinig meer over. Brokstukken liggen verspreidt op een hoogte van 2000 meter over een gebied van 200 meter.

Slecht weer verwacht

De Franse autoriteiten verwachten de komende uren slecht weer met een nieuwe lading sneeuw. Het is nog maar de vraag of een reddingsoperatie, die alleen door helikopters kan worden gedaan, doorgang kan vinden. Bij veel sneeuw en wind kunnen helikopters niet vliegen. Op beelden vanuit een helikopter gemaakt is het gebied goed te zien. Ook de Duitse krant Bild toont brokstukken tegen de bergwand. In het Duitse passagiersvliegtuig zaten 144 passagiers en zes bemanningsleden. 

Nederlander aan boord

Bij de vliegtuigcrash is zeker één Nederlandse dode gevallen. Het zou gaan om een 20-jarige vrouw uit Deurne in Noord-Brabant, zo bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Eerder

Het toestel, een Airbus A320, was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Om 10:45 uur zou er een noodsignaal van het vliegtuig zijn afgegeven. Het toestel vloog toen op een hoogte van 6800 voet. Om 11.00 uur verloren de Franse verkeerleiders het contact met het toestel. Het vliegtuig zou zijn neergestort in de regio van Barcelonnette in het zuidelijke deel van de Alpen. Er zijn ook berichten dat het vliegtuig helemaal geen noodsignaal heeft uitgezonden. Dit alles is nog niet officieel bevestigd. 

'Alle inzittenden verongelukt'

Volgens de Franse minister-president Manuel Valls zouden bij de crash zeker 150 mensen om het leven zijn gekomen. Onder hen zouden twee babies zijn. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. 

Het is nog niet duidelijk of er Nederlanders aan boord waren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageert geschrokken en zoekt uit of er Nederlanders bij betrokken zijn, zei een woordvoerder van het departement.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):