maandag, 30. maart 2015 - 11:51 Update: 30-03-2015 11:55

Ravage na aanrijding

Ravage na aanrijding
Foto: Archief MV
Tilburg

Een 23-jarige Rotterdammer heeft zondagavond rond 23.00 uur op de Spoorlaan een grote ravage aangericht met zijn auto.

Hij werd door de politie aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed. Een 33-jarige Tilburger raakte bij de aanrijding gewond. Hij werd voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De 23-jarige Rotterdammer reed, met naast hem als bijrijder een 19-jarige Tilburger, in zijn auto, een Opel Astra, over de Spoorlaan in de richting van het NS-Plein. Volgens de bijrijder moest zijn vriend plotseling remmen omdat een bus vanaf het station de Spoorlaan opdraaide. Zijn maat remde te laat waardoor hij een BMW die voor hen reed en wel al afremde raakte. Ze maakten een uitwijkmanoeuvre en reden daarna de stoep op waarbij ze diverse fietsen raakten, door bosschages reden en tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwamen. Een 33-jarige Tilburger die als bestuurder in de BMW voor hen reed raakte bij het ongeval gewond.

Bloedproef

Het lukte niet om van de 23-jarige Rotterdammer een geldige ademanalyse af te nemen. Daarom is de GGD arts gekomen die bloed heeft afgenomen. Dit zal op alcoholpercentage worden onderzocht. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):