dinsdag, 28. april 2015 - 15:27

RDW attendeert dagelijks 400 eigenaren op onlogische kilometerstand

RDW attendeert dagelijks 400 eigenaren op onlogische kilometerstand
Zoetermeer

Sinds oktober 2014 benadert de RDW dagelijks gemiddeld 400 voertuigeigenaren vanwege een onlogische kilometerstand. Hiervan is sprake wanneer een nieuw geregistreerde tellerstand lager is dan de vorige. Dit is te lezen in het online jaarverslag 2014 van de RDW.

Druk en goed jaar

"Het jaar 2014 was een druk en goed jaar", aldus algemeen directeur Ab van Ravestein. "Dat kwam onder meer door nieuwe diensten zoals tellerstandregistratie en ook door meer APK-toezicht en meer importkeuringen. Daarbij zijn in 2014 twee grote projecten gerealiseerd die in het oog springen: de invoering van de kentekencard in januari 2014 en het vernieuwde rijbewijs in november 2014."

RDW zet in op nieuwe technologie

In 2014 heeft de RDW diverse kleine proeven met zelfrijdende voertuigen gefaciliteerd. Ook dit jaar vinden opnieuw experimenten plaats met deze voertuigen. Er is regelgeving in de maak zodat gebruik van de weg voor experimenten mogelijk wordt. Naar verwachting is deze halverwege 2015 gereed. Vanaf dat moment kunnen grotere experimenten plaatsvinden. De RDW beoordeelt samen met de wegbeheerders de veiligheid van de proeven.

Jaarcijfers

Opvallende stijging in de jaarcijfers is de 80% toename van het aantal informatieverstrekkingen uit het voertuigregister aan de voertuigbranche, overheid en publiek. De stijging komt grotendeels doordat de RDW niet meer alleen de mutaties in het register doorgeeft, maar ook geautomatiseerd alle gegevens verstrekt aan de instanties die deze gegevens mogen ontvangen. Dat geeft meer mutaties, maar leidt in de praktijk tot minder werk en dus meer efficiency.
 

Categorie:
Tag(s):