dinsdag, 20. januari 2015 - 18:45 Update: 20-01-2015 20:40

Redactie voetbalblad VI verbreekt elke vorm van samenwerking met TV-programma

Breuk tussen Voetbalblad VI en TV-programma
Foto: Archief EHF
Hilversum

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De redactie van het blad VI verbreekt elke vorm van samenwerking met het RTL7-programma Voetbal International. Dat meldt hoofdredacteur Tom van Hulsen in zijn column die morgen in het nieuwe nummer van VI verschijnt.

Eerst was het blad VI nog erg blij met de samenwerking met de TV-show waar onder meer Johan Boskamp, Rene van der Gijp en Hans Kraaij Jr. regelmatig aanschuiven. "De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er inmiddels het nodige is veranderd. Vooral als het gaat om de toon van het programma. RTL7 trekt nog steeds honderdduizenden kijkers en de tv-bazen zien logischerwijs dan ook geen reden iets aan de formule te veranderen. Als VI-redactie hebben wij echter steeds vaker de behoefte ons te distantiëren van uitlatingen die in het programma worden gedaan."

Met name de kritiek die in het programma wordt gegeven zit het tijdschrift niet helemaal lekker. "Niet alleen als er ongepaste kritiek wordt geleverd op ons eigen weekblad, maar ook als het gaat om opmerkingen aan het adres van onder anderen voetballers, trainers, scheidsrechters en bestuurders. Jarenlang konden die als satirisch worden bestempeld, maar dat is lang niet in alle gevallen nog vol te houden."

Als een grote verrassing komt de breuk niet. Johan Derksen liet onlangs al blijken niet te spreken te zijn over het huidige blad. "Ik wil er niet bij betrokken zijn als de titel naar de klote gaat," zei hij in een interview met Arnon Grunberg in De Balie."Ik wil niets meer met die mensen te maken hebben. Ze bakken er helemaal niets van. Ze hebben last van misplaatste arrogantie en hebben totaal geen visie. Het blad glijdt af."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):