dinsdag, 10. februari 2015 - 16:33 Update: 10-02-2015 17:59

Rekentoets voor kamerleden zelfs te moeilijk

Kamerleden doen zelf de rekentoets en zakken allemaal
Foto: EHF
Den Haag

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) liet dinsdagmiddag de leden van de Vaste Kamercommissie Onderwijs opgaven van de rekentoets maken. ‘Alle vijf de deelnemers zijn gezakt’, meldt LAKS dinsdagmiddag.

Annelotte Lutterman, voorzitter van het LAKS: 'De Kamerleden gingen onvoorbereid de toets in, net als de scholieren die geen rekenonderwijs krijgen. De toets is moeilijk te halen zonder goede voorbereiding, geen wonder dat ze zakken!'

Het LAKS liet Tweede Kamerleden op Het Plein in Den Haag voor de Tweede Kamer een zestal rekentoetsopgaven maken. Na afloop ontvingen zij een certificaat met daarop ‘Gezakt’ en een petitietekst met daarin onder andere: “Helaas! Net als veel scholieren in Nederland bent u gezakt voor de rekentoets. Hoogstwaarschijnlijk heeft u (de laatste tijd) geen rekenonderwijs gevolgd en dus niet de tijd en mogelijkheid gehad om u optimaal voor te bereiden op deze toets.” 

Lutterman: ‘We hebben het al vaak gezegd, maar wij willen absoluut niet dat scholieren de dupe worden van slecht rekenonderwijs. Daar schiet immers niemand wat mee op’. 

Provincie: