maandag, 19. januari 2015 - 22:57 Update: 19-01-2015 22:57

Robben uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar

foto van Oranje Robben | FIFA
Foto: Fifa
Den Haag

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Opnieuw een prijs voor Arjen Robben. De vleugelaanvaller van FC BayernMünchen is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) uitgeroepen als Sportpersoonlijkheid van het jaar.

De 30-jarige Oranje-international kreeg van zo'n zevenhonderd Nederlandse journalisten de meeste stemmen. In de eerste ronde kon op liefst 56 sporters worden gestemd en na een eerste schifting bleven er drie genomineerden over. Robben hield uiteindelijk atlete Dafne Schippers en wielrenner Niki Terpstra achter zich.

Robben werd gekozen om zijn rol in de media, zijn internationale impact en zijn centrale aanwezigheid in een onvergetelijk sportjaar. Vanwege clubverplichtingen in het Midden-Oosten kon hij niet zelf aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen. Trainer Josep Guardiola gaf hem geen toestemming.

Vader Hans nam in Rotterdam zijn honneurs waar. "Je voetbalt voor jezelf, maar iedereen kijkt en dan moet je antwoorden. Arjen vindt het zijn plicht om via de pers contact te houden met de fans", vertelde hij. "Zijn drive is groter dan ooit. Ik moet hem echt afremmen."

Robben ontving in december al de Jaap Eden-award voor Sportman van het jaar. Hij eindigde bij de FIFA-verkiezing Voetballer van het jaar als vierde en kreeg ook een plaats in het Elftal van het jaar.

Categorie:
Tag(s):