donderdag, 2. april 2015 - 9:01 Update: 02-04-2015 11:04

Rode Kruis zoekt 2.000 nieuwe hulpverleners

vierdaagse, rode kruis, wandelen
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwillige eerstehulpverleners voor 2015. Door een toename van het aantal EHBO-aanvragen voor evenementen is de organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers in het hele land.

Komende zomer staan een aantal grote evenementen op de planning, zoals De Parade, SAIL en de Tour de France, waarvoor het Rode Kruis honderden vrijwilligers zal inzetten. Ook in de rampenhulpverlening wil het Rode Kruis meer hulpverleners paraat hebben staan. Daarom start de noodhulporganisatie vandaag met de werving van 2.000 nieuwe vrijwillige hulpverleners, zodat het Rode Kruis de noodzakelijke hulp kan blijven bieden. 

Honderden vrijwilligers per dag

"Het is voor ons nu alle hens aan dek om de EHBO-aanvragen rond te krijgen", geeft Jeroen Bot, evenementenhulpcoördinator van het Rode Kruis aan. "Deze zomer staan er verschillende evenementen op de planning waarbij we soms wel honderden vrijwillige hulpverleners per dag inzetten. We starten nu al met werven, zodat we op tijd onze poule met vrijwilligers kunnen uitbreiden en niet het risico lopen om 'nee' te moeten verkopen." 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het Rode Kruis. Een EHBO-diploma is niet vereist, de nieuwe vrijwilligers worden door het Rode Kruis getraind  in Eerste Hulp en noodhulpprocedures. 

Provincie:
Blik op 112: