zondag, 8. maart 2015 - 16:24 Update: 09-03-2015 9:09

Rotterdammer (35) bedreigt conducteur met de dood

Zwartrijder bedreigt conducteur met de dood
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Zondagmiddag heeft de politie op station Roosendaal een 35-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van bedreiging van een conducteur. Dit meldt de politie zondagmiddag.

‘Het ging om een treinreiziger die zonder kaartje met de trein reisde. Hij bedreigde de conducteur bij de kaartjescontrole’, aldus de politie. De hulp van de politie werd zondagmiddag ingeroepen op het NS station van Roosendaal. Dat gebeurde kort na het middaguur. In de trein komende vanuit Antwerpen, was de conducteur (34) bedreigd. 

Doodsbedreigingen

De beambte kwam tijdens de kaartjescontrole een reiziger tegen die geen vervoersbewijs kon laten zien. In eerste aanleg begon de reiziger te schelden tegen de conducteur. Daarna volgden er ook verbale doodsbedreigingen. De conducteur liet de zaak niet verder escaleren en nam afstand van de verdachte. 

Arrestatie

Op station Roosendaal stond NS-personeel van de afdeling Service en Veiligheid de binnenkomende trein op te wachten. Zij droegen de agressieve zwartrijder over aan de gewaarschuwde politie. De conducteur deed aangifte. De verdachte werd na zijn arrestatie naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: