zondag, 11. januari 2015 - 12:11 Update: 11-01-2015 12:16

Rotterdammer door achttal mannen in Leeuwarden mishandeld

Rotterdammer door achttal mannen in Leeuwarden mishandeld
Foto: Archief FBF.nl
Leeuwarden

In Leeuwarden is zaterdagavond een 25-jarige Rotterdammer op de Bongastate door een groep van acht mannen in elkaar geslagen. Dit meldt de politie zondag.

‘De Rotterdammer was op bezoek bij een vriend in de wijk Camminghaburen. Hij besloot om op een scooter de stad te verkennen. Net voordat hij weer bij de woning van zijn vriend kwam, werd de 25-jarige man volgens eigen zeggen door de inzittenden van twee auto’s aangesproken’, aldus de politie

Woordenwisseling

Er ontstond een woordenwisseling en de Rotterdammer zette het op een rennen. De inzittenden van de auto gingen achter hem aan. Op de Bongastate verstopte de 25-jarige man zich in een voortuin van een woning en vroeg de bewoners om hulp. Zijn achtervolgers hadden hem inmiddels gevonden. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. 

De vrouwelijke bewoner probeerde het slachtoffer te helpen. Ook zij werd belaagd en werd onder andere geslagen met haar eigen tuinmeubilair. Het lukte de Rotterdammer uiteindelijk om te vluchten. Vanwege het rumoer op straat belden diverse buurtbewoners de politie. Toen de agenten arriveerden waren de inzittenden van de twee auto’s niet meer aanwezig. 

Zowel de vrouw als de 25-jarige man deden aangifte. Na onderzoek kon de politie zondagochtend vroeg in Sneek een 24-jarige inwoner van Utrecht arresteren. Hij was vermoedelijk één van de inzittenden van de twee auto’s. Onderzoek naar de overige betrokkenen volgt dan ook nog.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):