donderdag, 5. februari 2015 - 8:26 Update: 05-02-2015 11:34

'Rotterdammers en Mitsubishi-rijders veroorzaken meeste autoschade'

Aanrijding autoschade
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

Mitsubishi-rijders veroorzaken meer autoschades dan bestuurders van andere automerken. Dit blijkt uit portefeuille-onderzoek van Independer, waarin 5200 autoschades uit 2014 werden geanalyseerd.

Mitsubishi-rijders waren vorig jaar de grootste brokkenmakers met een percentage autoschades van 6,7%. Na Mitsubishi-bestuurders staan ook Alfa Romeo– en Volkswagenrijders hoog aan de top als het gaat om autoschade. Het laagste percentage autoschades ligt bij Daihatsu-rijders. Als vergelijking; een Mitsubishi-rijder veroorzaakt volgens de analyse gemiddeld 66% vaker schade dan een Daihatsu-rijder.

Autoschade per provincie

Independer keek ook naar autoschades per provincie. Het is algemeen bekend dat automobilisten in dichtbevolkte gebieden meer schade veroorzaken dan in dunbevolkte gebieden. Binnen de dichtbevolkte provincies staat Zuid-Holland op de hoogste plaats, met 6,5 schadegevallen per 100 verzekerden. In Zeeland wordt het kleinste aantal schades per honderd verzekerden veroorzaakt. Zuid-Hollandse automobilisten veroorzaken hiermee bijna 50% vaker schade dan automobilisten uit Zeeland.

Rotterdammers veroorzaken meeste schades

De stad waar de meeste aanrijdingen gebeuren is Rotterdam. Gemiddeld veroorzaakten maar liefst 9,2 van de 100 Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat is 90% meer dan in Apeldoorn, waar bijna 5 op de 100 bestuurders schade veroorzaakten. 

Provincie: