zondag, 1. februari 2015 - 15:16 Update: 02-02-2015 8:22

Ruim 10 miljoen euro tegen ebola

Nederland geeft ruim 10 miljoen euro tegen ebola
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Hilversum

Nederland heeft 10.311.490,48 euro gegeven aan de actie ‘Stop de ebola-ramp. Dankzij de giften van mensen in Nederland ontvangen mensen in Guinee, Sierra Leone en Liberia levensreddende hulp, zoals voedsel, opvang van (wees)kinderen, medische hulpgoederen en ondersteuning bij veilige begrafenissen. “Het is een prachtige opbrengst waarvoor we alle mensen in Nederland die hier aan hebben bijgedragen heel dankbaar zijn”, aldus actievoorzitter Henri van Eeghen.

Het was de eerste keer dat Nederlanders een Nationale Actie voerden voor een ziekte die een ramp heeft veroorzaakt. Honderden mensen, kinderen en bedrijven collecteerden geld voor Giro555 met bijvoorbeeld sponsorlopen, verkoop van cupcakes of inzamelen van statiegeld. “De betrokkenheid van de Nederlanders is enorm, ook in vergelijking met inzamelingsacties in andere landen”, zegt van Eeghen.

Op 28 november was de Actiedag in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waarbij ruim 20.000 mensen belden naar het panel met Bekende Nederlanders om te doneren. De publieke omroep zond speciale nieuwsbulletins uit over de actie, en alle zenders en omroepen besteedden er aandacht aan. Ook na de Actiedag bleven mensen doneren.

Henri van Eeghen: “De inzet van mensen, bedrijven en verenigingen in Nederland is hartverwarmend. Dankzij hun steun kunnen wij meer levens redden en meer mensen helpen in West-Afrika die worstelen om te overleven door de ebola-ramp. Samen streven we ernaar hen weer een kans te geven op een betere toekomst.”

Provincie:
Tag(s):