donderdag, 30. april 2015 - 8:07 Update: 30-04-2015 13:04

Ruim 250 Nederlanders nog niet gevonden in Nepal

Al 143 Nederlanders uit Nepal gerepatrieerd
Foto: Defensie
Nepal

Nederland heeft inmiddels 143 Nederlanders uit Nepal gerepatrieerd. Gisteren kwamen in Eindhoven al 40 Nederlanders aan. Vannacht komt in Rotterdam het door BZ en SOS International gecharterde toestel aan met 49 Nederlanders aan boord. Morgen komt het Belgische vliegtuig met 54 Nederlanders aan boord aan in Brussel.

BZ heeft inmiddels samen met SOS een tweede vliegtuig gecharterd, dat binnenkort naar Kathmandu zal vliegen om Nederlanders op te halen.

Via familie en vrienden van reizigers en betrokken reisorganisaties heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken tot nog toe vernomen dat er ruim 750 Nederlanders in Nepal waren op het moment van de aardbeving. Ruim 500 van hen zijn inmiddels gelokaliseerd. Het is mogelijk dat een aantal Nederlanders dat niet gelokaliseerd is al uit Nepal is gereisd via een commerciële vlucht of anderszins.

BZ raadt Nederlanders die terug willen naar Nederland aan naar het vliegveld in Kathmandu te komen, voor zover dat mogelijk is. Mensen in het getroffen gebied zijn moeilijk of niet te bereiken vanwege de onbegaanbare wegen en de beperkte communicatiemiddelen. Om meer afgelegen gebieden te bereiken werkt Nederland er in overleg met internationale partners aan helikoptercapaciteit in de regio te regelen voor Nederlanders die vastzitten in de bergen.

Blik op 112:
Tag(s):