vrijdag, 9. januari 2015 - 16:47 Update: 09-01-2015 17:46

Rutte: ‘Nederland heeft maatregelen genomen’

Rutte: ‘Nederland heeft maatregelen genomen’
Foto: RVD
Den Haag

Premier Rutte heeft vrijdag laten weten dat er naar aanleiding van de aanslag in Parijs maatregelen in Nederland zijn genomen. Rutte zei dit na afloop van de wekelijkse ministerraad.

‘Een aanslag op journalisten, op de vrijheid van meningsuiting. Maar ook op onze fundamentele normen en waarden. Vrijheid, veiligheid en tolerantie. Op de democratische samenleving waar wij voor staan’. Dit liet minister-president Rutte na de ministerraad weten in reactie op de aanslag op het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. Daarbij kwamen woensdag 12 mensen om het leven.

Alert

‘Hoewel we niet kunnen garanderen dat er geen aanslagen zullen plaatsvinden wordt door politie, veiligheidsdiensten en NCTV in redelijkheid alles gedaan om dit te voorkomen', zo liet Rutte weten. 'Er zijn maatregelen genomen. Deels zichtbaar, voor een deel ook onzichtbaar. Maar voor iedereen blijft het zaak om alert te blijven.’

Rechtsstaat

De minister-president zei zich ervan bewust te zijn dat dat de aanslag in Parijs kan leiden tot emoties en spanningen tussen bevolkingsgroepen. ‘Maar wij laten ons niet uit elkaar spelen. Met z’n allen staan we pal voor onze democratische rechtsstaat en onze manier van samenleven.’

Overtuiging

‘Voor onverdraagzaamheid, radicalisme of bruut geweld is in onze samenleving geen plaats. Wij wijken niet voor het extreem fanatisme. De moordpartij in Parijs maakt ons alleen maar sterker in die overtuiging', zo sloot de minister-president af.

Provincie: