vrijdag, 13. maart 2015 - 19:08

Rutte: ‘Werkloosheid moet omlaag’

Rutte: ‘Werkloosheid moet omlaag’
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

'Het economisch herstel begint echt een bredere basis te krijgen, en dat is vooral te danken aan de mensen en de bedrijven in het land die in een hele moeilijke tijd zijn doorgegaan met functioneren'. Dat zei minister-president Rutte na afloop van de ministerraad. Maar hij benadrukt dat het kabinet pas tevreden is als iedere Nederlander het herstel ervaart: Te veel Nederlanders zitten nog zonder werk. De werkloosheid moet omlaag', aldus de minister-president.

Rutte constateert op basis van de laatste economische cijfers dat het herstel aan vaart begint te winnen. 'Na het herstel van de export trekken ook de investeringen aan. Ook met de overheidsfinanciën gaat het sneller dan gedacht de goede kant op. Het vertrouwen keert terug en we zien dat Nederlanders weer meer gaan besteden'.

Europese Raad en handelsmissie China

Het kabinet heeft tevens vooruitgeblikt op de Europese Raad van volgende week. Rutte zal dan met zijn Europese collega's spreken over de toekomst van het Europese energiebeleid, maar ook over de ontwikkelingen in Oekraïne. 

De week daarna gaat de minister-president samen met staatssecretaris Mansveld en vertegenwoordigers van tientallen Nederlandse bedrijven naar China voor een handelsmissie. China is een belangrijke partner voor Nederland. De onderlinge handel beloopt zo'n €40 miljard en ruim 1000 Nederlandse bedrijven zijn actief in China. Rutte zegt vooruitblikkend op de missie dat 'nieuwe contacten hopelijk leiden tot nieuwe contracten. En daarmee tot nieuwe banen in Nederland.'

Categorie:
Provincie: