maandag, 23. maart 2015 - 17:34 Update: 23-03-2015 17:39

Rutten wordt opgevolgd door Giovanni van Bronckhorst

Rutten wordt opgevolgd door Giovanni van Bronckhorst
Foto: fbf
Rotterdam

Met ingang van volgend seizoen is Giovanni van Bronckhorst de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. Dit meldt de club maandagmiddag op haar website.

De veertigjarige oer-Feyenoorder en huidige assistent-trainer wordt de opvolger van Fred Rutten, die na afloop van het huidige seizoen vertrekt uit De Kuip. Van Bronckhorst en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over een verbintenis voor twee jaar. Jean-Paul van Gastel blijft aan als assistent-trainer en zal hiervoor op korte termijn een nieuw, driejarig contract ondertekenen.

Van Bronckhorst, die net als Van Gastel de afgelopen drie jaar onder Ronald Koeman al een belangrijke rol als assistent vertolkte, noemt het een ‘enorme eer’ dat hij door Feyenoord is gevraagd voor het hoofdtrainerschap. ‘Dat ik uitgerekend bij de club waar ik ooit als F-pupil ben begonnen en na een lange carrière ben teruggekeerd nu hoofdtrainer word, vervult mij met trots en ik ben dan ook uitermate dankbaar voor het vertrouwen dat Feyenoord in mij heeft gesteld’, liet de voormalig topvoetballer en 106-voudig international weten in een eerste reactie.

‘Als assistent-trainer heb ik veel geleerd van zowel Ronald Koeman als Fred Rutten. Voor mij wacht nu samen met Jean-Paul en mijn staf een fantastische volgende uitdaging, waar ik ontzettend naar uitkijk.’ 

Categorie:
Provincie: