vrijdag, 27. februari 2015 - 12:43 Update: 27-02-2015 15:35

Saban B. moet bijna 8 jaar achter de Turkse tralies

OM tevreden met uitspraak Turkse rechter over straf Saban B.
Foto: SXC
Arnhem

De rechtbank in Istanbul heeft vanochtend besloten dat de veroordeelde vrouwenhandelaar Saban B. zijn door Nederland opgelegde straf van 7 jaar en 9 maanden in Turkije moet uitzitten. Het Openbaar Ministerie (OM) is blij dat de rechtbank in Turkije van oordeel is dat Saban B. zijn gevangenisstraf alsnog moet uitzitten in zijn eigen land.

'Het OM heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat Saban B. die tot zeven jaar en 9 maanden is veroordeeld zijn straf niet zou ontlopen door naar het buitenland te vluchten. Wanneer Saban B. zijn straf heeft uitgezeten, zou hij in theorie kunnen terugkeren naar Nederland. Sinds oktober 2008 is Saban B. aangemerkt als ongewenst vreemdeling. Mensen als Saban B. zijn voor wat ons betreft niet welkom in Nederland' aldus Herman Bolhaar voorzitter van het College van procureurs-generaal.

Gebrandmerkt

Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket naar de bende van Saban B. was het grootste onderzoek naar mensenhandel in de recente geschiedenis. De bende van Saban verdiende miljoenen aan de grootschalige uitbuiting van vrouwen in de Amsterdamse prostitutie, vooral op de Amsterdamse wallen. De bendeleden gebruikten grof geweld tegen de slachtoffers tot en met het ‘’brandmerken’’ van de slachtoffers in de vorm van tatoeages.

Categorie:
Provincie: