maandag, 5. januari 2015 - 13:50 Update: 05-01-2015 17:59

Schade jaarwisseling al minstens 13 miljoen euro

Voorlopig schadebedrag door vuurwerk nu al fors hoger dan vorig jaar
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het voorlopige schadebedrag van de jaarwisseling aan particuliere woningen en auto’s bedraagt ongeveer 13 miljoen euro. Daarmee is deze jaarwisseling nu al fors hoger dan vorig jaar toen er voor 9 miljoen euro aan schade was.

Dat blijkt maandag uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars (VNV). ‘Het daadwerkelijke schadebedrag zal nog fors oplopen, omdat medische kosten en schades aan bedrijven en scholen nog niet bekend zijn. De schadelast van alleen al de branden in Uden en Alkmaar zal naar verwachting de schadelast van particulieren overstijgen’, aldus het Verbond van Verzekeraars.

De schatting is gebaseerd op de eerste indrukken van verzekeraars, waar verzekerden sinds oudejaarsdag digitaal en via callcentra claims indienen. Voor het eerst mocht er dit jaar op 31 december pas vanaf 18.00 vuurwerk afgestoken worden. Daarnaast werden in meer dan 35 gemeenten één of meer gebieden als vuurwerkvrije zone aangewezen. Doordat het een droge jaarwisseling was, in tegenstelling tot vorig jaar, is het schadebeeld toch hoger.

Provincie: