dinsdag, 31. maart 2015 - 20:17 Update: 31-03-2015 23:12

Schatkaart leidt FIOD naar begraven 180.000,- euro

FIOD weet met schatkaart 180.000 euro op te graven
Foto: FIOD
Waalwijk

Tijdens een doorzoeking in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen onder leiding van het Functioneel Parket deed het FIOD maandag een bijzondere ontdekking. Dit meldt het ministerie van Financiën dinsdag.

'Schatkaart'

Bij het doorzoeken van de woning van een 52-jarige man uit Waalwijk trof de FIOD een soort van schatkaart aan met daarop een plattegrond waarop verschillende bedragen waren genoteerd. Bij deze plattegrond zaten ook foto’s van een bos. Naar aanleiding daarvan heeft de FIOD samen met de politie gezocht naar de locaties op de plattegrond. Uiteindelijk zijn de drie locaties gevonden en daar zijn verschillende plastic kokers met geld opgegraven. 

180.000,- euro

Dinsdag is de FIOD teruggegaan naar de woning van de verdachte in verband met het vermoeden dat de verdachte een koker met geld uit zijn tuin had opgegraven. De verdachte gaf uiteindelijk toe dat hij het geld had opgegraven en op een andere plek had herbegraven. Hij heeft vervolgens de plek aangewezen. Het totale geldbedrag dat is opgegraven bedraagt ruim 180.000,- euro.

Provincie:
Tag(s):