dinsdag, 21. april 2015 - 17:16 Update: 21-04-2015 18:10

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük krijgt 'rust' van KNVB rond matchfixingschandaal

KNVB zet scheidsrechter Serdar Gözübüyük in de luwte
Foto: Archief EHF
Zeist

De KNVB gunt scheidsrechter Serdar Gözübüyük aankomend speelweekeinde rust om de publiciteit rond zijn persoon te verwerken. De KNVB en Gözübüyük namen dat besluit samen. Dit laat de voetbalbond op haar website weten.

Afgelopen zaterdag kwam Gözübüyük in de publiciteit naar aanleiding van beschuldigingen over betrokkenheid bij het manipuleren van wedstrijden. Die beschuldiging is afkomstig van de Nederlander Paul R, een in Duitsland in hechtenis verkerende verdachte van matchfixing, en komt deze week waarschijnlijk weer ter sprake in een proces in het Duitse Bochum.

Gözübüyük leidde zaterdag de kampioenswedstrijd van PSV tot volle tevredenheid van de KNVB. Daarnaast benadrukt de KNVB nogmaals dat de integriteit van Gözübüyük bij de voetbalbond niet ter discussie staat. Net als bij de KNVB staat Gözübüyük ook bij UEFA goed aangeschreven. Tot op de dag van vandaag ontving de KNVB geen signaal van politie, justitie, Openbaar Ministerie of welke andere officiële instantie dan ook over Gözübüyük in relatie tot het manipuleren van wedstrijden.