zaterdag, 10. januari 2015 - 20:37 Update: 11-01-2015 12:44

Schip met 23 man aan boord vastgelopen

KNRM maakt sleepverbinding | KNRM
Foto: KNRM
Huizen

Een passagiersschip met aan boord negentien passagiers en vier bemanningsleden is zaterdagmiddag in de problemen geraakt.

Het schip was ter hoogte van de haven van Huizen vastgelopen. De oorzaak was mogelijk de harde wind. Meerdere reddingsboten van de KNRM waren het schip te hulp geschoten. Eén van de boten wist het schip vlot te trekken en naar de haven van Huizen af te slepen. Alle passagiers droegen tijdens het incident reddingsvesten.

Surfer in de problemen

Eerder vandaag moest de KNRM ook al in actie komen bij een surfer in de problemen. Het was de eerste klus voor de KNRM in 2015.  De surfer raakte rond 14.15 uur in de problemen door de harde wind. Toen de reddingsboot op de plek kwam waar de surfer in de problemen was geraakt, was van een surfer niks meer te bekennen.

Korte tijd later kwam via het Kustwachtcentrum het bericht dat de surfer in goede gezondheid was aangetroffen op de Waddendijk. Hierop is de zoekactie gestaakt. De surfer heeft zich nadien nog gemeld op het station, met hem was alles in orde.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):