maandag, 2. maart 2015 - 17:34 Update: 02-03-2015 17:36

Schöne verlengt contract bij Ajax met twee jaar

Schöne verlengt contract bij Ajax met twee jaar
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Lasse Schöne blijft bij Ajax. De Deense middenvelder annex aanvaller heeft maandag zijn contract in Amsterdam met twee jaar verlengd.

Schöne opteerde voor een nieuwe uitdaging, waarbij zelfs clubs als AC Milan de revue passeerden. Maar zijn handtekening maakt aan alle twijfels een einde. In de zomer van 2012 werd de Deense international transfervrij overgenomen van NEC, nadat hij eerder de shirts van sc Heerenveen en De Graafschap droeg.

Hij maakte op 5 augustus 2012 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal PSV - Ajax (4-2). Tot nu toe speelde Schöne 115 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin 31 doelpunten. Dit seizoen werd hij door trainer Frank de Boer ingezet als rechtsbuiten, als '10' en tegen AZ vorige maand zelfs als centrumspits.

Gisteren zorgde hij met een vrije trap, zijn specialiteit, voor de 1-2 op bezoek bij PSV. Daardoor werd het duel feitelijk beslist, ook al zorgde Anwar El Ghazi in de extra tijd nog voor de 1-3 eindstand. Het was niet het eerste belangrijke doelpunt van Schöne in het shirt van Ajax.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):