vrijdag, 20. februari 2015 - 21:49 Update: 20-02-2015 22:45

Schoonmaakster supermarkt in levensgevaar na aanval met bijtend zuur

Schoonmaakster supermarkt in levensgevaar na aanval met bijtend zuur
Foto: Archief EHF
Antwerpen

In een filiaal van het Belgische supermarktconcern Delhaize is vrijdagochtend rond 07.30 uur een 52-jarige schoonmaakster aangevallen met een bijtend zuur. De vrouw liep brandwonden op en waarschijnlijk zijn ook haar longen geraakt. Zij verkeert in levensgevaar.

Het incident gebeurde bij de vestiging in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid. De dader gooide het zuur in het gezicht van de vrouw, die onderweg was naar haar werk, en vluchtte weg. De vermoedelijke dader is op beeld vastgelegd door veiligheidscamera's. Dit schrijf de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HNL) vrijdag.

In december kreeg supermarktketen Delhaize via e-mail minstens twee dreigbrieven, waarin gedreigd werd met zuuraanvallen op klanten. De schrijver van de mails heeft intussen de aanval opgeëist. Al enkele maanden wordt Delhaize afgeperst via dreigbrieven, aldus het Brusselse parket. Het motief van de schrijver is niet helemaal duidelijk, maar zeker is wel dat hij geld eist van Delhaize. Vooralsnog lijkt het erop dat de man alleen werkt.

De vermoedelijke dader is te zien op bewakingsbeelden van een bankkantoor in Linkebeek bij Brussel. Het gaat om een man tussen de 40 en 50 jaar oud. De politie heeft de beelden verspreid. De supermarkt neemt extra veiligheidsmaatregelen voor alle winkels.

Categorie:
Tag(s):