woensdag, 8. april 2015 - 10:33 Update: 08-04-2015 17:44

Shell wil met megabod van 64 miljard euro op Britse gasproducent groei veiligstellen

Shell koopt voor 64 miljard euro Britse gasproducent
Foto: Archief EHF

Olie- en gasconcern Shell wil de Britse gasproducent BG Group overnemen. Het bedrijf heeft een overnamebod uitgebracht van circa 47 miljard pond (64,3 miljard euro). Dit bedrag wordt deels in aandelen, deels in contanten betaald.

Het gaat om de grootste overname van dit jaar. Het bedrijf heeft de geruchten die hierover de ronde deden woensdag bevestigd, zo schrijft de Telegraaf. De overname van de BG Group door Shell zal volgens analisten slechts het begin zijn voor de olie- en gassector, want doordat de olieprijs gehalveerd is, hebben kleinere bedrijven binnen de olie- en gasindustrie het moeilijk.

British Gas Group (BG) is een grote gasproducent met een marktwaarde van meer dan 40 miljard euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in de exploratie en productie van vloeibaar aardgas (LNG) en is actief in 24 landen, met meer dan 5000 werknemers. Shell heeft zich ontwikkeld tot een olie- en gasbedrijf waarbij gas inmiddels een groter deel van de omzet uitmaakt dan olie. Shell investeert veel in LNG.

De aankoop moet Shell een snellere groei opleveren in de mondiale LNG-markt (vloeibaar gemaakt aardgas) en in de winning van olie en gas in diepwatervelden.  Door de overname van  BG Group rekent Shell op een productiegroei van 20 procent

 

Categorie:
Tag(s):