donderdag, 14. mei 2015 - 15:23 Update: 15-05-2015 17:27

'Smartphone niet goed voor concentratie'

'Smartphone leidt tot minder concentratie dan een goudvis'
Foto: freeimages

Uit een onderzoek door Microsoft blijkt het concentratievermogen van een mensen nog korter is dan van een goudvis. Volgens het onderzoek zou de obsessie voor de smartphone hier de oorzaak van zijn meldt RTL Nieuws.

Er werd door Microsoft studie gedaan naar 2000 Canadezen en de invloed van de smartphone en de tablet. Hieruit bleek dat  men een concentratiespanne van 12 seconden had. Dit aantal is gedaald naar 8 seconden. Dit is een seconde korter dan de aandachtspanne van een goudvis.

Zo gaf 44 procent van de deelnemers aan het onderzoek aan moeite te hebben met het concentreren bij klusjes en taken. 77 procent gaf aan de smartphone te grijpen bij verveling. 73 procent zegt voor het slapen gaan op hun telefoon te kijken.  

‘Canadezen met een meer digitale levensstijl, diegenen die meer media consumeren, verschillende schermen tegelijkertijd gebruiken of actief zijn op sociale media, hebben moeite om zich te concentreren in een omgeving waar om langdurige aandacht gevraagd wordt’, aldus de onderzoekers.

Categorie: