woensdag, 29. april 2015 - 7:52 Update: 29-04-2015 18:58

'Snelwegpolitie al lang terug op Nederlandse wegen'

Snelwegpolitie terug op Nederlandse wegen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
'Snelwegpolitie terug op Nederlandse wegen'
Foto: Archief EHF
Utrecht

De snelwegpolitie komt weer terug op de Nederlandse wegen. Althans dat kopte de Telegraaf vanochtend. De politie laat in een reactie weten dat ze al lang actief zijn.

 

Sinds de komst van de nationale politie hebben alle eenheden een verkeershandhavingsteam. De enige uitzondering daarop was de Landelijke Eenheid.

Omdat de Dienst Infra ook een bijdrage wilde leveren aan gerichte verkeershandhaving en met name op de snelwegen, is een paar maanden geleden besloten om ook bij de Landelijke Eenheid een “verkeershandhavingteam” op te zetten. Nieuw is het dus niet, aldus een woordvoerder van de politie.

Onopvallend 
Dat team, bestaande uit een kleine vijftig personen, is al enkele maanden operatief en houdt zich bezig met gerichte verkeershandhaving op de Nederlandse snelwegen. Controle is er op overtredingen van snelheid en mobiel bellen, en op verkeersveiligheid, zoals het negeren van rode kruizen en het aanpakken van zogenaamde verkeershufters. Het team beschikt over acht voertuigen, waarvan vier onopvallend.

 

Provincie:
Blik op 112: