vrijdag, 2. januari 2015 - 14:47 Update: 02-01-2015 16:37

Snorfietsster ernstig gewond door over fietspad gespannen ijzerdraad

Snorfietsster ernstig gewond door over fietspad gespannen ijzerdraad
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Een 34-jarige snorfietsster uit Burgum is op Nieuwjaarsochtend rond 6.45 uur op het Groene Sterpad in Leeuwarden ernstig gewond geraakt door een over het fietspad gespannen ijzeren draad. Dit meldt de politie vrijdag.

'De 34-jarige snorfietsster uit Burgum kwam ten val door de ijzeren draad en raakte hierbij zwaar gewond', aldus de politie.

Het slachtoffer reed over het Groene Sterpad in de richting van de houten fietsbrug naar de Camminghaburen. Op deze locatie hoorde de vrouw plotseling het geluid van ijzerdraad dat tegen haar snorfiets kwam. Hierdoor begon zij hevig te slingeren. Even verderop reed de bestuurster tegen een betonnen paal die op het fietspad lag.

Door de aanrijding met de paal vloog de 34-jarige met haar snorfiets meerdere keren over de kop. Na medisch onderzoek bleek dat zij een hersenschudding en diverse kneuzingen heeft opgelopen. Ook haar snorfiets raakte zwaar beschadigd.

Onderzoek

Bij nader onderzoek bleek dat onbekenden op ongeveer 40 centimeter hoogte een ijzeren draad over de rijbaan van het fietspad hadden gespannen. De politie zoekt allereerst getuigen van de aanrijding. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die voor 6.45 uur iets hebben gezien op het Groene Sterpad.

Vooral informatie over personen op deze locatie is belangrijke informatie voor het onderzoek. Getuigen kunnen bellen naar het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie is al druk bezig met het onderzoek naar de verantwoordelijke(n) van dit geweldsincident.

Provincie:
Blik op 112: