dinsdag, 14. april 2015 - 22:50 Update: 14-04-2015 23:06

Staat en politietop starten kort geding tegen actievoerende politiemensen

Staat en politietop starten kort geding tegen actievoerende politiemensen
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Staat der Nederlanden en de korpsleiding schatten in dat de door politiebonden gepland staande werkonderbrekingen tijdens de Global Conference on Cyberspace in Den Haag gevolgen hebben voor de veiligheid en zijn daarom een kort geding gestart. Dit meldt de politie dinsdag.

De korpsleiding heeft begrip voor acties om op te komen voor een nieuwe cao en biedt hiertoe ook de ruimte, mits de veiligheid niet in het geding komt. Ten aanzien van de aangezegde acties rondom de conferentie en de wijze waarop deze acties gestalte krijgen, ziet de korpsleiding zich genoodzaakt om tegelijk met de Staat der Nederlanden een kort geding aan te spannen tegen de politievakorganisaties. Zij willen de toelaatbaarheid van deze collectieve actie tijdens de Global Conference on Cyberspace door de rechter laten toetsen.

Vakbondsbijeenkomsten

De politiebonden roepen alle collega’s, die op donderdag 16 april politiewerk verrichten rondom de Global Conference on Cyberspace in het Haagse World Forum, op om die dag vakbondsbijeenkomsten bij te wonen. De Dienst Bewaken en Beveiligen is uitgezonderd van de actie om de veiligheid van de conferentiedeelnemers te kunnen garanderen.

Provincie:
Blik op 112: