zondag, 11. januari 2015 - 12:34 Update: 12-01-2015 8:36

Staatsloterij ruim 32 miljoen lichter, 7 mensen blij

Nederland 7 miljonairs rijker na eerste trekking Staatsloterijtrekking 2015
Foto: Archief EHF
Den Haag

Voor zeven deelnemers aan de Staatsloterij is 2015 ‘lekker’ begonnen. Vijf deelnemers werden na de trekking van zaterdag 10 januari in een klap multimiljonair en nog eens twee andere deelnemers mogen zich vanaf nu officieel miljonair noemen. Dit meldt de Staatsloterij zondag.

De Mega Jackpot van 30,3 miljoen euro viel op lotnummer HL 71364. Dit lotnummer is als vijf 1/5 Staatsloten verkocht, waarmee vijf spelers elk een vijfde deel van de Jackpot winnen: 6,06 miljoen euro netto. Daarnaast werd er twee keer een hoofdprijs van 1 miljoen euro gewonnen. Dit gebeurde zowel in de reguliere trekking als in de XL trekking.

‘Een fantastische eerste trekking van 2015. Met zeven nieuwe miljonairs is dit een droomstart. Spelers vinden een hoge Jackpot altijd erg aantrekkelijk. Hoe mooi is het dan dat dit enorme bedrag verdeeld wordt onder vijf spelers. We ontvangen de vijf Jackpot winnaars en de twee hoofdprijswinnaars binnenkort graag op het Staatsloterij kantoor in Den Haag om ze de eerste hulp bij geluk aan te bieden,’ vertelt Arjan van ’t Veer, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij. 

Vier van de vijf winnende lotnummers van de Jackpot werden contant verkocht. Dit gebeurde in de provincies Overijssel en Noord-Holland en in de gemeentes Rotterdam en Veghel. De vijfde Jackpotwinnaar is een abonneespeler woonachtig in Zuid-Limburg. De hoofdprijs van 1 miljoen euro is gewonnen op een Staatslot dat verkocht is in Utrecht.