maandag, 23. maart 2015 - 11:10 Update: 23-03-2015 12:56

Stagiair krijgt cel en beroepsverbod voor handtastelijkheden tijdens de gymles

Handtastelijke gymdocent krijgt cel en beroepsverbod
Foto: Archief EHF
Arnhem

Een 21-jarige gymleraar in opleiding uit Berghem moet voor ontucht op basisscholen in Arnhem en Rheden een jaar de cel in, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Ook legde de rechter in Arnhem hem een tien-jarig verbod op om sportles te geven aan minderjarigen als beroepskracht of als vrijwilliger. De man die als stagiair gymles gaf op drie basisscholen is schuldig bevonden aan het betasten van negen meisjes in hun kruis en bij hun borsten. De straf is ook voor seks waarvan tegen de zin van zijn - nog altijd- minderjarige vriendin een filmpje werd gemaakt. Dit melden verschillende media maandag.

De officier van justitie had twee jaar cel geëist, maar de rechtbank laat meewegen dat het betasten van nog twee meisjes tijdens de gymles niet werd bewezen en dat het minderjarige meisje nog altijd zijn vriendinnetje is . De stagiair was bijna klaar met zijn studie en hij was als ouderejaars ook aanspreekpunt voor enkele andere gymstagiairs op een basisschool in Arnhem-Zuid.

De rechtbank maakt zich zorgen over het feit dat de man alles ontkent. Hij moet daarom zolang nodig is, binnen de komende tien jaar ook behandeling volgen. Hij is gestopt met zijn opleiding.

 

Provincie:
Tag(s):